f Zasađena jelka u OŠ Jovan Mikić - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Zasađena jelka u OŠ Jovan Mikić

02.02.2013

U Osnovnoj školi “Jovan Mikić” zasađena je jelka sa busenom.  Nakon praznika, kolektiv Radio Subotice je odlučio da vrati jelku u prirodu i poklonio je školi, kako bi  drvo moglo da nesmetano da raste. Radio Subotica je proške godine dobila priznanje od Komore mladih za drušveno odgovorno preduzeće i danas sa ovom akcijom su pokazali  koliko im je razvijena ekološka svest. 

Učenici Osnovne škole “Jovan Mikić” zasadili su jelku u dvorištu objekta. Direktorka škole je istakla da je veoma zadovoljna, jer se trude da oplemene okolinu objekta koliko mogu.

Ovo je jedan od načina kako može da se poveća procenat zelenila u gradu. Najbolji period za sadnju stabala  je jesen ili rano proleće. Međutim, saditi se može i zimi, kada to temperature dozvoljavaju. 

Jelka s busenom je živa biljka, sa očuvanim korenovim sistemom, koja nam praznike učini lepšim, a nakon njih može da nastavi život u dvorištu, ispred zgrade, ili u parku. Ako samo deo onoga što smo uzeli iz prirode njoj i vratimo, ublažićemo posledice besomučne i nekontrolisane seče, koja se ponavlja iz godine u godinu.

 

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/zasa-ena-jelka-u-o-jovan-miki

Povratak...