f Subotica dobija kancelariju za poljoprivredno zemljište - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Subotica dobija kancelariju za poljoprivredno zemljište

09.02.2013

U okviru Službe za poljoprivredu Gradske uprave Subotice u toku je formiranje Kancelarije za poljoprivredno zemljište.

Kako je saopšteno iz Gradske kuće, u kancelarija će koristiti postojeće kadrovske resurse unutar Gradske uprave, a biće formirana u skladu sa povećanjem obima poslova koji se obavljaju u oblasti poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini kao i raspoloživih sredstava ostvarenih od zakupa.

“Rad kancelarije će biti transparentan sa jasnim sagledavanjem potreba poljoprivrednika kao zakupaca poljoprivrednog zemljišta. Saradnja sa udruženjima poljoprivrednika će se realizovati uspostavljanjem komunikacije koja će se ogledati u implementaciji stanja i potreba sa terena u svakoj katastarskoj opštini. S obzirom da pojedinačni delovi grada imaju svoje potrebe u načinu po kojem će se raditi Program, grupisati javna nadmetanja i raspoređivati sredstva ostvarena od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kancelarija će sagledavati svaki segment poljoprivredne proizvodnje, kao što su ratarska, stočarska, povrtarska, voćarska i vinogradarska proizvodnja, zatim zaštita životne sredine i poboljšanje uslova za izvođenje rada u poljoprivredi” - navedeno je u saopštenju.

Formiranjem kancelarije, dodaje se u saopštenju, vodiće se računa o stručnosti izvršilaca u oblastima po kojima se Program izrađuje, potrebama za kontinuiran rad Komisija za izradu programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i sprovođenja postupka javnog nadmetanja.

U Asocijaciji poljoprivrednika očekuju da će formiranjem ove kancelarije proces izdavanja zemljišta biti transparentniji.

 

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/ekonomija/subotica-dobija-kancelariju-za-poljoprivredno-zemlji-te

Povratak...