f Moja "zelena" škola - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Moja "zelena" škola

20.02.2013

Da li ste zamišljali kako bi izgledala vaša škola da je potpuno u skladu sa prirodom? Da je drugačija, “zelena”, da ne zagađuje okolinu i ulepšava kraj u kojem živite? Zamislite kada bi u školi mogli da promenite sve što vam se ne sviđa i od škole napravite zelenu oazu usred betonske pustinje vašeg grada.

 

Vaša škola može da je samo-održiva, da koristi obnovljive izvore energije kao što su sunce ili vetar. Vaša škola može da se na poseban način brine o otpadu, da prečišćava otpadne vode ili reciklira plastiku, metal ili papir. Vaša škola može da bude “najzelenija” škola u zemlji, u vašim željama, mašti ili stvarnosti. Važa škola ovom prilikom može da bude sve ono što vi zamislite. 

Možete da razmišljate na bezbroj načina i pokažete nam bezbroj vaših ideja. Ne postoje granice, jer mašta i ljubav prema prirodi ih ne poznaju. 

Vaše crteže ili makete možete da nam donesete lično (od 10 do 16 časova) ili pošaljete do kraja februara na sledeću adresu:

WWF - Svetski fond za prirodu
Palmotićeva 17 
11 000 Beograd 


Odeljenje koje nam pošalje najoriginalniji, najzanimljiviji i pre svega “najzeleniji” predlog, osvojiće jednodnevni izlet u “Specijalni rezervat priode Gornje Podunavlje” i imaće priliku da se upozna sa jedinstvenim čarima prirode ovog zaštićenog područja. 


Pokažite nam kako sve to vaša škola može da postane “najzelenija škola”!  Očekujemo vaše predloge.

 

Izvor: http://wwf.panda.org/sr/?207501/MOJA-ZELENA-SKOLA#

Povratak...