f Predavanja u Deronjama i Bačkom Brestovc - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Predavanja u Deronjama i Bačkom Brestovc

25.02.2013

U petak, 22.2.2013, u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ iz Deronja i „Nikola Tesla“ iz Bačkog Brestovca mr Oliver Fojkar, načelnik Odeljenja za promociju, edukaciju i odnose sa javnošću Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, održao je učenicima nižih razreda i nastavnom osoblju predavanje na temu „Zaštita prirode u Vojvodini“. Predavanju je prethodilo prikazivanje filma „Bele rode moje ravnice“ , u režiji mr Fojkara.

Predavanja u ovim školama je plod dugogodišnje saradnje Ekološkog pokreta Odžaka i mr Olivera Fojkara i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode , a ostvarena su dogovorom i saradnjom mesnih podružnica Deronje i Bački Brestovac sa mesnim školama.

Ekološki pokret Odžaka zahvaljuje se osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Nikola Tesla“ za saradnju na širenju i podizanju ekološke svesti kod naših najmlađih sugrađana - što je jedan od najvažnijih opštih zadataka i ciljeva Ekološkog pokreta Odžaka.

Sa mr Oliverom Fojkarom je postignut načelni dogovor da se sa ovakvim predavanjima u narednom periodu nastavi i u ostalim školama u opštini Odžaci.

 

Izvor: http://www.epodzaci.org/index.php/arhiva-vesti/297-predavanja-u-deronjama-i-bakom-brestovc

Povratak...