f Nadjeno rešenje za dug Fonda za zaštitu životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Nadjeno rešenje za dug Fonda za zaštitu životne sredine

02.03.2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je nađeno rešenje za isplatu duga ugašenog Fonda za zaštitu životne sredine, od preko 5,5 milijardi dinara.

Sa Ministarstvom finansija Srbije je dogovoreno da će jedan deo tog duga biti u obveznicama, a da će drugi deo biti plaćen onako kako to treba - iz budžeta ministarstva", rekla je ona novinarima u Vladi Srbije, nakon potpisivanja memoranduma sa RS o saradnji u zaštiti životne sredine.

Mihajovićeva je rekla da jedan deo duga Fonda otpada i na firme za reciklažu, i izrazila uverenje da će "recikleri" mogu da budu sigurni "ne samo da će imati isplate po potpisanim ugovorima, nego i da će nastaviti svoje poslove u 2013. i narednim godinama".

Istakla je da je jedan od prioriteta srpske vlade da se mnogo više paznje posveti recikliranju, nego što je to do sada radjeno, ali je napomenula da postoje ogranačavajući faktori koji se tiču novca.

"Imamo organičacajuće faktore koji se tiču budžeta za 2013. godinu, ogromnih dugova, pre svega dugova samog fonda, kao i mnogih ugovora koji su potpisanvani upravo u trenutku kada su raspisani izbori", rekla je ona.

Mihajlovićeva je precizirala da su u predizbornom periodu (prošle godine) napravljene "stotine ugovora", i dodala da to govori, kako je objasnila, "zasto je Fond za zaštitu životne sredine napravio dug od preko 5,5 milijardi dinara".

 

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/srbija/4540-nadjeno-reenje-za-dug-fonda-za-zatitu-ivotne-sredine

Povratak...