f Sat za našu planetu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Sat za našu planetu

04.03.2013

Dragi svi, želimo da vas pozovemo da se kao i prethodnih godina uključite u globalnu akciju koju WWF organizuje "Sat za našu planetu" - Earth Hour. U 20:30h, 23. marta 2013. godine, gradovi širom sveta isključiće svetla na sat vremena i time poslati snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena.

Predlozi šta konkretno možete da uradite i priključite se akciji:
1. ISKLJUČITE SVETLO – kod kuće, u vašoj kancelariji, omiljenom kafiću ili klubu, parku ili centru vašeg mesta! Pridružite se hiljadama organizacija širom sveta i pokažite da vam je stalo do budućnosti naše planete. Ovo je sjajna prilika da prikažete svoju organizaciju u drugačijem svetlu!
Primer aktivnosti: organizacija predavanja, šetnje sa svećama, koncert-unplugged, posmatranje zvezda...budite kreativni :)
2. Na sajtu WWF Srbija (http://wwf.panda.org/sr/sat_za_nasu_planetu_2013/materijali/) će uskoro biti informacija gde možete da preuzmete promotivni materijal lično. Ukoliko niste u mogućnosti da lično preuzme materijale kontaktirajte nas i poslaćemo vam ih poštom. Na istoj stranici uskoro možete da preuzmete web baner, radio džingl i tv spot.
3. Ukoliko na bilo koji način učestvujete u akciji, molimo vas, da nam pošaljete popunjeni prijavni formular koji se nalazi u prilogu na e-mail sbadjura@wwfdcp.org Svaki sat može da bude Sat za planetu. Pridruži se. Isključi svetlo Unapred hvala.
„Sat za našu planetu” je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i biznisi sa zajedničkim ciljem - slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj živimo (više informacija na wwf.panda.org/serbia i www.earthhour.org).
Počevši od 2009. godine kada je akcija prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se 2011. godine u Srbiji pridružilo preko 40 gradova i opština, a na globalnom nivou preko 5200 gradova iz 135 zemalja iz svih krajeva sveta. O WWF (World Wide Fund For Nature - Svetski fond za prirodu) je jedna od najvećih, širom sveta priznatih, nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima skoro 5 miliona pristalica i aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja.
Misija WWF-a je da zaustavi uništavanje životne sredine i da stvori budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom putem: očuvanja svetske biološke raznovrsnosti, održivog korišćenje prirodnih resursa,smanjenja zagađenja i preterane potrošnje.

Povratak...