f Prikupljanje limenki na Ski festivalu na Kopaoniku - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Prikupljanje limenki na Ski festivalu na Kopaoniku

14.03.2013

Riken (Recan) fondacija za reciklažu limenki za piće i asocijacija "Sport za sve" najavili su danas 21. Ski festival na Kopaoniku, koji će se održati od 20. do 24. marta, čiji je cilj da pored rekreativnog bavljenja sportom promoviše očuvanje životne sredine.

Predsednik stručnog odbora asocijacije "Sport za sve" Dušan Mitić kazao je na konferenciji za novinare da će na Ski festivalu učestvovati više od 400 rekreativaca iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Bugarske, a kao prateći program održaće se seminari i tribine o rekreativnom sportu.

Tokom Ski festa, 22. marta, biće organizovana akcija "Koš za čistiji Kop", prilikom koje će se posetioci takmičiti u ubacivanju limenki u specijalno dizajniran ekološki koš, a biće predstavljena i nova presa za prikupljanje limenki za reciklažu.

"Ovakvim ekološkim akcijama širi se porodica rekreativaca i razvija svest mladih o društveno-odgovornom ponašanju prema zdravoj sredini", kazao je Mitić.

Menadžerka Riken fonadacije Jelena Kiš rekla je da će ta fondacija nastaviti da širi prikupljačku mrežu ne samo na Kopaoniku, već i u čitavoj Srbiji.

"Jedan od ciljeva u 2013. godini je da se akciji prikupljanja limenki priključe fitnes centri i sportski klubovi Beograda", rekla je ona.

Kiš je podsetila da je Riken fond prošle godine skupio oko 450 tona limenki, što je bilo za oko 150 tona više nego 2011. godine.

 

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/srbija/4655-prikupljanje-limenki-na-ski-festivalu-na-kopaoniku

 

Povratak...