f Stojković: Hemikalije u Srbiji i dalje pod kontrolom - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Stojković: Hemikalije u Srbiji i dalje pod kontrolom

19.03.2013

Pomoćnik ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine Hranislav Stojković izjavio je danas da pripajanje Agencije za hemikalije tom ministarstvu nije i neće uticati na bezbednost gradjana i životne sredine, kao i na rad privrede.

"Srbija neće biti uskraćena ni za jednu od funkcija Agencije za hemikalije. U narednih nekoliko dana biće završena sistematizacija u tom sektru ministarstva i odgovorno tvrdim da će sve što je radila Agencija za hemikalije u prethodnom periodu raditi i ubuduće", kazao je on novinarima.

Stojković je istakao da se uporedo pripremaju propisi u oblasti hemikalija koji će biti primenjeni po završetku sistematizacije, navodeći da neće biti posledica zbog sestomesečenog zastoja u registorovanju novih hemikalija.

Prema njegovim rečima, za sada se ukidanje Agencije za hemikalije kao samostalne institucije pokazalo kao ekonomski opravdano.

Stojković je istakao da se ministarstvo zalaže za pooštravanje kazni za krivično delo lošeg upravljanja hemikalijama.

On je dodao da je to kompleksno pitanje koje bi zajedno trebalo da reše ministarstvo zaštite životne sredine, trgovine, zdravlja i pravde.

Stojković je kazao da bi trebalo pojačati rad inspekcijskih oragana, ali i kontrolu uvoza hemikalija u Srbiju.

 

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/srbija/4683-stojkovi-hemikalije-u-srbiji-i-dalje-pod-kontrolom

Povratak...