f Održana akcija čišćenja Fruške gore od smeća - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Održana akcija čišćenja Fruške gore od smeća

13.04.2013

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Nacionalni park Fruška gora danas je organizovao akciju čišćenja te jedine vojvodjanske planine od otpada.

U okviru današnje akcije realizovano je plansko čišćenje Fruške gore, najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji, i njegove zaštitne zone sakupljanjem različitih vrsta otpada, njegovom separacijom i odgovarajućim odlaganjem.

"Osnovna ideja prilikom planiranja ove velike akcije jeste da se podigne svest gradjana o značaju pravilnog odlaganja otpada kako ne bi završavao u prirodi", rekao je direktor Nacionalnog parka Dobrivoje Antonić.

Prioritetne lokacije za čišćenje bile su prilazni putevi naseljima, obale reka i jezera, parkovi, izletišta, zaštićene zone i druge lokacije za čije održavanje nisu dovoljni kapaciteti komunalnih preduzeća.

U akciji je zajedno sa svim zaposlenima iz Nacionalnog parka više od 300 ljudi učestvovalo u čišćenju 46 lokacija na teritoriji čitavog Nacionalnog parka.

Akcija je sprovedena u saradnji s Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, kao i mnogobrojnim učesnicima iz različitih organizacija i ljubiteljima Fruške gore.

Povratak...