f Konferencija o otpadnim vodama i otpadu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Konferencija o otpadnim vodama i otpadu

12.04.2013

Subotica je od 10. do 12. aprila 2013. godine bila domaćin 43. Međunarodne konferencije „Otpadne vode, komunalni čvrsti otpad i opasan otpad” koju je organizovalo Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo, Udruženje vodovoda i kanalizacije Srbije i Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, u saradnji sa Gradom Suboticom i Privrednom komorom Srbije. Cilj konferencije je razmena znanja i iskustva po tematskim oblastima i primena usvojene regulative i standarda koji vode poboljšanju stanja u životnoj sredini.

Ovogodišnja konferencija okupila je oko 200 stručnjaka iz naše zemlje, Hrvatske, Mađarske, Francuske, Nemačke, Austrije, Italije i Češke, a tokom konferencije je izloženo 49 radova. Akteri skupa složili su se u oceni da je Subotica u proteklih deset godina najviše uradila u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine.

Među izlagačima radova bili su i Subotičani. Snježana Mitrović je ispred Udruženja TERRA’S i Regionalnog Arhus centra, prezentovala rad “Zelene zgrade Subotice”, dok je Mišel Rohman, iz JP “Park – Palić”, govorio o “Uticaju novog prečistača Grada Subotice na kvalitet vode jezera Palić”.

 

Povratak...