f Konkurs za najbolje ideje na principima održivog razvoja - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Konkurs za najbolje ideje na principima održivog razvoja

18.04.2013

Fond braće Rokfeler (RBF), Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) i Erste bank otvorili su danas konkurs "Zelene ideje" za najbolje inovativne ideje zasnovane na principima održivog razvoja.

Cilj konkursa, koji je otvoren do 15. maja, jeste da se prepoznaju i podrže ideje sa najvećim potencijalom da utiču na održivi razvoj u lokalnoj zajednici, što podrazumeva uskladjivanje ekonomskog rasta i ravnomeran privredni i društveni razvoj uz zaštitu životne sredine.

Na konkurs mogu da se prijave registrovana udruženja, mala preduzeća, preduzetnici i pojedinci, a tri najbolje ideje biće nagradjene sa po 8.000 dolara.

Sve tri nagradjene ideje ucestvovace i na Regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler uz mogućnost da se takmiče za nagradu od 10.000 dolara.

U kriterijumima za konkurs se navodi da bi ideje trebalo da obuhvate sve elemente održivog razvoja, odnosno da pored finansijske održivosti, podjednako imaju društveni, ekološki i ekonomski uticaj u zajednici.

Neophodno je da, pored ostalog, ideje budu u početnoj fazi, da je uključuje detaljan plan zaštite i unapredjenja životne sredine, da zapošljava ljude iz lokalne sredine i koristi njihove tradicionalne veštine i upotrebljavaju lokalne resurse.

Detalji konkursa i formulari za prijavu mogu se naći na na sajtu BCIF-a www.bcif.org i na portalu Superste www.superste.net.

 

Izvor: http://www.zelenasrbija.rs/srbija/4889-konkurs-za-najbolje-ideje-na-principima-odrivog-razvoja

Povratak...