f Kreativna igraonica za izradu ekoloških instrumenata - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Kreativna igraonica za izradu ekoloških instrumenata

27.04.2013

U Atriumu hotela „Galleria“ organizacija „Kulturas“  tokom prepodnevnih časova organizovala je još jednu u nizu kreativnih igraonica za decu. Deca su tokom nekoliko sati pravila ekološke instrumente od materijala iz svakodnevne upotrebe. Nakon završetka igraonice orkestra Muzičke škola Subotica održao je koncert sa ekološkim instrumentima koje su nakon koncerta ponudili na prodaju Subotičanima. 

Nekoliko sati tokom subotnjeg prepodneva deca koja su se okupila u Atriumu hotela „Galleria“ od papirnih tanjira, plastičnih flaša, pasulja, pirinča i drugih materijala iz svakodnevne upotrebe naučili su da prave ekološke instrumente. Mališani sa kojima smo razgovarali zadovoljni su onim što su naučili.

Nevladina organizacija „Kulturas“ je ovom kreativnom igraonicom nastavila niz radionica koje su organizovali tokom prethodnih meseci u saradnji sa hotelom „Galleria“. Ono po čemu se današnja radionica razlikuje od prethodnih jeste to što su deca izrađivala ekološke instrumente sa ciljem podizanja svesti o očuvanju životne sredine, ali i promocije Muzičke škole.

Nakon završetka radionice učenici Muzičke škole Subotica održali su koncert na ekološkim instrumentima, a deca koja su učestvovala na radinoci su ih pratili na instrumentima koje su sami izradili. Nakon koncerta, učenici Muzičke škole su svoje instrumente ponudili na prodaju putem aukcije.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/kultura/kreativna-igraonica-za-izradu-ekolo-kih-instrumenata

Povratak...