f Studenti iz Valjeva čistili Divčibare - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Studenti iz Valjeva čistili Divčibare

30.05.2013

Oko 130 studenata i predavača Visoke poslovne škole strukovnih studija (VIPOS) iz Valjeva po treći put su čistili Divčibare i na deponiju odneli više od 160 džakova smeća, saopšteno je juče iz te ustanove.

Studentska "radna akcija" obuhvatila je prilazni put od Vojničke česme do Divčibara, preko Rajkovića, prilaze Divčibarama preko Vidikovca, Paljbe i Stražare, kao i centar naselja, Crni vrh i pešačkih staze u tom turističkom mestu.

Smeće je uklonjeno i sa nekoliko divljih deponija, kao i mesta za kampovanje. Najviše je bilo papira, plastične ambalaže i limenki, ali i delova bačenog nameštaja, bele tehnike, delova automobila, gradjevinskog šuta i hemijskog otpada.

Koordinatorka akcije Biljana Rabasović kazala je kako veliki problem predstavlja nedostatak kanti za smeće i kontejnera na Divčibarama.

Ona se založila za to da se slična akcija organizuje i na jesen, uoči početka zimske turističke sezone, ocenjujući pritom da se prethodne ekološke akcije studenata VIPOS-a ipak imale efekta.

Ekološku akciju VIPOS-a pomogli su Grad Valjevo, Gradska čistoća "Vidrak", kao i pojedine privatne kompanije i preduzetnici.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/5155-studenti-iz-valjeva-istili-divibare

Povratak...