f Na Fruškoj gori se otvara prvi ekokamp u Srbiji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Na Fruškoj gori se otvara prvi ekokamp u Srbiji

12.06.2013

Ekokamp Fruška gora, prvi ekokamp u Srbiji, bihe otvoren u subotu, 15. juna, najavila je danas Kamping asocijacija Srbije.

Kamping asocijacija Srbije i Nacionalni park Fruška gora, uz podršku Ministarstva finansija i privrede - Sektora turizma i holandske vlade, kreirali su ekokamp u okruženju fruškogorske šume, i to je prvi kamp u Srbiji koji će biti otvoren u nekom nacionalnom parku.

Kako se navodi, prvi ekokamp u Srbiji bi trebalo da odgovori na zahteve domaćih i stranih kampera za smeštajnim kapacitetima i da bude primer drugim zaštićenim dobrima koja bi mogla da primene sličan koncept i unaprede turističku ponudu.

Na taj način bi se, kako je ocenjeno, više usmerili ka stvaranju prihoda kroz pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga, a sve manje ka eksploataciji šumskih i drugih prirodnih resursa.

Ekokamp Fruška gora nalazi se u neposrednoj blizini Sremskih Karlovaca, nedaleko od izletišta Stražilovo, četiri kilometra od Dunava.

Površina kampa je 17.510 kvadratnih metara.

Gostima je na raspolaganju više od 30 šatorskih parcela i 10 parcela za prikolice i autokuće. Kamp poseduje svu neophodnu sanitarnu i tehničku opremu.

Kamp će biti mesto i za održavanje seminara i radionica iz različitih oblasti, pre svega zaštite prirode, životne sredine i održivog razvoja.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/5263-na-frukoj-gori-se-otvara-prvi-ekokamp-u-srbiji

Povratak...