f Čistoća izabrala najlepše bašte u gradu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Čistoća izabrala najlepše bašte u gradu

21.06.2013

Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” svečano je uručila nagrade i priznanja ovogodišnjim dobitnicima na konkursu: “najlepša bašta i balkon 2013.godine”. Ukupno je podeljeno 11 nagrada i svi učesnici u  konkursa osvojili su nagradno putovanje u Budimpeštu, kada se održava veliki sajam hortikulture. Čistoća četvrtu godinu za redom bira najlepše bašte i balkone u gradu.

Ema Loboda osvojila drugo mesto u kategoriji najlepše uređene zelene površine oko pojedinačnog objekata, bašte. Kaže da dnevno oko tri sada provede uređujući baštu. Nagradu nije očekivala.

 

Na konkurs se prijavio 51 učesnik i to 36 u kategoriji bašte, 9 za balkon i 6 za zgrade. Pored putovanja u Budimpeštu nagrađeni u zavisnosti od toga koje mesto su osvojili dobili su od 2500 do 5000 dinara.

Visoke letnje temperature podrazumevaju poseban režim održavanja i negovanja bašti I balkonskog bilja. U periodu tropskih vrućina,  treba kositi travu, zaštiti biljke od štetočina, redovno okopavati bašte I umereno ih zalivati u toku dana.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/isto-izabrala-najlep-e-ba-te-u-gradu

Povratak...