f Kamp "SOLARNA AKADEMIJA" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Kamp "SOLARNA AKADEMIJA"

03.07.2013

Budi i TI SOLARAC!

Pokret gorana Novog Sada posle prošlogodišnjeg izuzetno uspešnog omladinskog kampa pod nazivom „Solarna akademija“ i ove godine orgnizuje istoimeni kamp koji će se po drugi put održati u Sremskim Karlovcima u Ekološkom centru " Radulovački " ( www.ekoloskicentar.org )


Ovo je idealna prilika za sve one koji imaju želju da nauče kako da na ovaj način sačuvaju zdravu životnu sredinu i kako se štedi i proizvodi električna enegija, steknu i praktične veštine potrebne za samostalnu izradu i primenu obnovljivih izvora energije sa akcentom na solarnu energiju.

Kamp se održava od 5. do 12. AVGUSTA 2013. godine 

Cilj kampa : Dа učesnici nаuče nešto više o samom procesu dobijаnjа električne energije od Suncа, kаo i dа prаktično primene stečeno znаnje 

Ko može da se prijavi : Svi zainteresovani mladi od 15 do 30 godina koji cene životnu sredinu i žele da nauče praktične veštine na temu sastavljanja mini solarne elektrane.

Kako se prijaviti: Popunjavanjem aplikacionog formulara ( http://www.ekoloskicentar.org/pgns/wp-content/uploads/2013/05/Aplikacioni-formular-SA-2013-1.doc ) i poslati formular na e-mail adresu office@pokretgorana.org.rsnajkasnije do 15. jula u 16h. 

Način rada: Nakon teorijskih predavanja o obnovljivim izvorima energije i procesu dobijanja električne energije od energije Sunca, sledi grupni praktični rad, uz stručno vođstvo, kroz ceo proces sastavljanja mini solarne elektrane. 

Kotizacija za prijavu na kamp: iznosi 1000 dinara. Ukoliko učesnik ne bude primljen na kamp ili odustane pre početka održavanja, vraća mu se uplaćeni iznos.

Program Solarne Akademije podržava Fakultet tehničkih nauka, Katedra za zaštitu životne sredine. 

Potvrda o učešću: Do 25. jula u 16h će svi učesnici primljeni na kamp „Solarna akademija„ dobiti potvrdu o učešću na e-mail adresu uz detaljan program.

Izvor: https://www.facebook.com/events/205953509554113/?ref=3

Povratak...