f Mihajlović:Ima novca za rešavanje ekoloških crnih tačaka - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Mihajlović:Ima novca za rešavanje ekoloških crnih tačaka

03.07.2013

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da u budžetu i fondovima ima novca za rešavanje ekoloških problema u najzagadjenijim mestima u zemlji i dodala da je to jedan od prioriteta ministarstva.

Na otvaranju kogenerativnog postrojenja za proizvodnju struje iz gasa u Velikom Gradištu, Mihajlovićeva je kazala da je samo pitanje brzine kojom efikasno mogu da se realizuju ti projekti.

"Silne pare su potrošene u prethodnom periodu, a najmanje na to. Nije se trošilo na Zajaču, Obrenovac, Bor", kazala je ona.

Mihajlovićeva je istakla i da su napravljene promene u inspekcijskom nadzoru i da sada umesto jednog u kontrolu idu tri inspektora, kao i da se ozbiljnije pristupa problemima.

"Mora da se uradi ono što je naloženo, a ukoliko poslovodstva (firmi zagadjivača) to ne mogu, moraju da obaveste državu i ministarstvo da imaju problem", rekla je ona.

Ministarka je ponovila je da je bilo više kontrola i vanrednih inspekcija Termoelektrane "Nikola Tesla", ali je dodala i da je potrebno dodatno edukovati stanovništvo u Obrenovcu, jer su pojedinci napasali stoku na pepelištu.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/5420-mihajloviima-novca-za-reavanje-ekolokih-crnih-taaka

Povratak...