f Korov u ulici Save Kovačevića - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Korov u ulici Save Kovačevića

09.07.2013

Svoje prisustvo u vazduhu je tokom protekle nedelje uvećao polen trava i kopriva, što je tokom čitavog perioda uslovilo umereno visok rizik za pojavu alergijskih tegoba kod osoba alergičnih na ove tipove polena. Narednih dana dominiraće umereno visoke koncentracije polena kopriva i trava, ali će količina polena, usled najavljenih padavina, naglo opasti tako da će alergične osobe osetiti blago olakšanje. Povišenom riziku biće izložene osobe koje se nađu u blizini nekokošenih ili zapuštenih travnatih površina.U toku je akcija naše kuće "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi". Svakodnevno u okviru  informativne emisije imaćete priliku da vidite da li grad dovoljno vodi računa o uništavanju ovog korova, kao i koji građani vode računa o okolini i uredno održavaju svoje travnjake i površine ispred kuća, a koji ne.

Ekološka patrola je u okviru akcije “Da se zna ko kosi, a ko ne kosi” snimila negativan primer na uglu ulice Save Kovačevića. Snimili smo zakorovljenu površinu koja je obrasla travom i drugim biljkama među kojima se nalazi i ambrozija.Kako smo saznali od komšija vlasnik nije dolazio duže vreme kući.

Pozitivan primer smo snimili pored negativnog. Inače, ovaj deo grada je poznat po tome da svi uredno održavaju svoje okućnice i dvorišta. Još jednom apelujemo na građane da pokose korov ispred svojih kuća i  olakšaju tegobe sugrađanim koji su alergični na polen korova i ambrozije.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/servisne-informacije/korov-u-ulici-save-kova-evi

Povratak...