f "Nemoguće odmah rešiti zagađenje" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

"Nemoguće odmah rešiti zagađenje"

16.07.2013

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je nemoguće odmah rešiti problem zagađenja koji prouzrokuje Termoelektrana "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Ona je navela da resorno ministarstvo naložilo TENT-u šta tačno treba da uradi.

"Te stvari se ne mogu ođednom rešiti. Potrebno je određeno vreme", rekla je ministarka novinarima u Vladi Srbije, povodom ponovnog povećanje količine pepela u Obrenovcu.

Ona je podsetila da je ministarstvo već podiglo prijavu za privredni prestup protiv TENT-a zbog zagađenja koje se desilo pre mesec dana i da je sada na sudu da o tome odluči. 

"Ne možemo podnositi prijave u nedogled protiv TENT-a. Treba da vidimo koliko vremena treba tom preduzeću da stvari koje dovode do zagađenja ispravi", navela je ministarka. 

Ona je naglasila da se slična zagađenja dešavaju skoro svakog leta i da je pitanje zašto se niko ranije time nije bavio. 

Mihajlović je napomenula da je za sedam godina samo jednom podneta prijava za privredni prestup protiv tog preduzeća ali da je i ona povučena. 

Ministarka je naglasila da resorno ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine ima stalne inspekcijske kontrole koje kontrolišu stanje u životnoj sredini u svim preduzećima, pa i TENT-u i da inspekcije ne čekaju da reaguju samo kada se neko zagađenje desi.

Izvor:http://www.b92.net/info/vesti/index.php-yyyy=2013&mm=07&dd=16&nav_category=11&nav_id=732942

Povratak...