f Učesnici međunarodnog skupa YES Serbia 2013 u gradskoj kući - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Učesnici međunarodnog skupa YES Serbia 2013 u gradskoj kući

12.07.2013

Član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Bašić zajedno sa zamenikom šefa kabineta gradonačelnika Novog Sada Miodragom Miloševićem i zamenikom načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine Nikolom Banjcem primio je učesnike Međunarodnog skupa mladih istraživača u oblasti održivog razvoja - YES SERBIA 2013 u organizaciji Udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“.

- Održivi razvoj je jedna od tema o kojoj se dosta priča, ali uglavnom u ekološkim ili usko stručni krugovima. Pitanje održivog razvoja moramo dovesti u centar interesovanja svih krugova društva i pokrenuti akciju u skladu sa održivim razvojem za razliku od pukog pričanja o toj temi. Tako nešto može se ostvariti jedino stalnom edukacijom svih generacija i istrajnošću na putu do ostvarivanja cilja – rekao je član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Bašić i dodao da veruje da će ovaj skup mladih istraživača u oblasti održivog razvoja doprineti najpre podizanju nivoa znanja o održivom razvoju, a potom i poboljšanju prilika u toj oblasti.

Međunarodni skup mladih istraživača u oblasti održivog razvoja se održava od 28. juna do 15. jula u Srbiji uz poršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine, a učesnici su mladi profesionalci i studenti završnih godina studija iz celog sveta.

Izvor: http://www.novisad.rs/uchesnitsi-me-unarodnog-skupa-yes-serbia-2013-u-gradsko-ku-i

Povratak...