f Sprečeno krijumčarenje 10 boca zabranjenog freona R-22 - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Sprečeno krijumčarenje 10 boca zabranjenog freona R-22

23.07.2013

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na Gradini, na ulazu u Srbiju, sprečili krijumčarenje 10 boca zabranjenog freona R-22 koji može biti veoma štetan za životnu sredinu i za rashladnu opremu.

Kako se navodi, boce sa nedozvoljenim sadržajem carinici su otkrili na ulazu u zemlju, u hladnjači bugarskih registarskih oznaka koja je prema dokumentaciji prevozila kajsije i freon iz Bugarske u Italiju.

Dodaje se da je pregledom utvrdjeno da dokumentacija nije u saglasnosti sa realnim stanjem, jer je prijavljena jedna paleta freona R-134A, a carinici su utvrdili da se ne radi o tom, već o drugom tipu freona čiji je uvoz i izvoz zabranjen.

U saopštenju Uprave carina se naglašava da je protiv vozača, bugarskog državljanina pokrenut prekršajni postupak koji je, zbog činjenice da se radi o stranom državljaninu, po hitnom postupku i okončan i vozač je kažnjen novčanom kaznom od 100.000 dinara i oduzimanjem spornih boca nedozvoljenog freona R-22.

Izvor: http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata_u_sat/spreceno_krijumcarenje_10_boca_zabranjenog_freona_r22.83.html?news_id=63448

Povratak...