f Volonteri uče ulončavanje - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Volonteri uče ulončavanje

24.07.2013

Međunarodni volonterski kamp “SuHortus” u Subotici obišli su pomoćnici gradonačelnika za rad i socijalna pitanja i za zaštitu životne sredine. Kamp se održava uz podršku gradskog sekreterijata za životnu sredinu, a kamperi pored toga što imaju priliku da se upoznaju sa procesom proizvodne sadnica, prisusutvuju i mnogobrojnim radionicama.

Pomoćnik gradonačelnika za zaštitu životne sredine upoznao se radom Goranskog rasadnika i obišao kamp. Zadovoljan je onim što je video i smatra da bi ovakvih kampova trebalo da bude više.

Volonteri tokom prepodneva  imali su  priliku da nauče nešto više o proces proizvodnje sadnog materijala. Reč je sadnicama koje su proizvedene iz reznica, ožiljene iz plastenika, vađane i sađene u male saksije. Kamperi kažu da su zadovoljni hranom i smeštajem u Goranskom rasadniku.

U Goranskom rasadniku juče je organizovana radionica eko art, u okviru koje su volonteri od materija koje su našli u rasadniku pravili cveće i druge ukrase. Održana je  i radionica srpskog jezika i za prvu pomoć.

Pored radnog dela volonteri imaju priliku da se upoznaju gradom, kao i prirodom. Obišli su ergelu na Kelebiji, Ludaško  jezero, a u planu je  i obilazak ergele u Bečeju. Kamp se završava 27.jula.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/volonteri-u-e-ulon-avanje

 

Povratak...