f Skupštinski odbor trazi izveštaje inpekcije o zagađenju vazduha u Boru, Pančevu, Kostolcu… - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Skupštinski odbor trazi izveštaje inpekcije o zagađenju vazduha u Boru, Pančevu, Kostolcu…

25.07.2013

Odbor Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine zatražio je danas od Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine informaciju o inspekcijskom nadzoru u Rudarskom basenu RB Kolubara, Privrednom društvu Termoleketrane i kopovi Kostolac, RTB Bor, HIP Azotari i Rafineriji nafte Pančevo.

Podžan je predlog Ministarstva u vezi sa podizanjem pepela na jalovištu Termoelektrane Nikola Tesla u Obrenovcu, gde je 24. jula jak vetar raširio pepeo i zagadio vazduh i koncentracija čestica prašine bila i 28 puta veća od dozvoljene.

Zaključeno je i da Odbor održi sednicu o načinu na koji su lokalne samouprave rešile odredjene ekološke probleme i blagovremeno i efikasno reagovanje na akcidente.

Odbor će jednom u šest meseci održavati sednice na kojima će pratiti sprovodjenje donetih zaključaka i rešenja inspekcija. Tim sednicama će, kako je rečeno, prisustvovati i predstavnici sektora MUP-a za vanredne situacije.

Izvor:http://www.vesti.rs/Bor/Skupstinski-odbor-trazi-izvestaje-inpekcije-o-zagadjenju-vazduha-u-Boru-Pancevu-Kostolcu.html

Povratak...