f Festival filma SILAFEST od 1. septembra u Velikom Gradištu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Festival filma SILAFEST od 1. septembra u Velikom Gradištu

31.08.2013

Medjunarodni festival turističkog i ekološkog filma "SILAFEST 2013." (Silver lake tourfilm festival)održaće se od 1. do 6. septembra u Velikom Gradištu na Srebrnom jezeru, najavili su organizatori.

 

Producent festivala Boško Savković rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu, da će na petom "SILAFEST"-u publici biti prikazano 54 ekoloških i turističkih filmova iz 28 zemalja, od čega je 12 domaćih, a da će 17 biti nagradjeno.

On je dodao da će biti prikazani filmovi iz Crne Gore, Madjarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Bugarske, Češke, Poljske, Austrije, Rusije, Italije, Nemačke, Portugalije, Švajcarske, Holandije, Francuske, Grčke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Švedske, Irana, Azerbejdžana, Tajlanda.

"Manifestacija će okupiti veliki broj režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta, a prisustvovaće i ambasador Tajlanda iz Atine i državni sekretar ministarstva kulture iz Azerbejdžana", reko je Savković. Na otvaranju festivala biće prikazani filmovi "4 godišnja doba" iz Srbije, "700 godina grada Swietoćlowice" iz Poljske, "Zimski valcer" iz Austrije, "Drugi dah" iz Rusije, "Čudesni dvorac Esterhazi u Fertedu" iz Madjarske i "Kapi" iz Irana.

Pomoćnik direktora Visoke turističke skole strukovnih studija iz Beograda Milenko Djurić naveo je da će na festivalu biti prikazana dva filma studenata te škole, a da će jedan od njih ući u takmičarski deo.

Predstavnica Turističke organizacije Srbije Ljiljana Čerović istakla je da je "SILAFEST" prilika da stranci dodju u Srbiju i upoznaju se sa njenim turističkim potencijalima i prirodnim lepotama. Kao prateći program manifestacije najavljeni su izleti, sportska takmičenja, okrugli stolovi i kulinarska takmičenja.

Ulaz za posetioce je slobodan. Festival se u Srbiji održava pod pokroviteljstvom Medjunarodnog komiteta festivala turističkih filmova - CIFFT. A medju partnerima su i Turistička organizacija Srbije, Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda, Turistička organizacija Veliko Gradište.

 

http://www.zelenasrbija.rs/srbija/5733-festival-filma-silafest-od-1-septembra-u-velikom-graditu

Povratak...