f Zeleni Zrenjanina prikupili 1.700 potpisa protiv GMO - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Zeleni Zrenjanina prikupili 1.700 potpisa protiv GMO

04.09.2013

Aktivisti pokreta Zeleni Zrenjanina saopštili su danas da su prikupili su više od 1.700 potpisa Zrenjaninaca i okolinih mesta za peticiju kojom bi se usvojio desetogodišnji moratorijum na uvoz, korišćenje i stavljanje u promet GMO (genetski modifikovanih organizama).

Aktivisti su u sklopu kampanje "Misli srcem, jedi zdravo - Stop GMO" u uličnim akcijama su tokom pet dana trajanja manifestacvije "Dani piva" informisali i edukovali prolaznike o kampanji Zelenih, o GMO, kao i o rizicima po zdravlje i eventualnim posledicama dugoročnog konzumiranja GMO kroz ishranu.

Podesća se da je u okviru kampanje partije Zeleni Srbije organizovano potpisivanje peticije i prikupljanje 15.000 potpisa gradjana pokrajine, kojom će se od Skupštine Vojvodine zahtevati donošenje Odluke o desetogodišnjem moratorijumu na uvoz, korišćenje i stavljanje u promet GMO na teritoriji Vojvodine.

Kampanja se vodi i u ostalim gradovima Vojvodine, a Zeleni Srbije intenzivno rade na sprečavanju svetskog GMO lobija da u Srbiji stvori uslove za nesmetanu proizvodnju, trgovinu i korišćenje GMO.

Do sada je 79 gradova i opština u Srbiji, od čega 19 u Vojvodini, uključujući i Zrenjanin, donelo odluku da postanu zona zabrane za GMO.

Izvor:http://www.ilovezrenjanin.com/vesti-zrenjanin/zeleni-zrenjanina-prikupili-1-700-potpisa-protiv-gmo/

Povratak...