f Proglašene prve Eko-škole u Srbiji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Proglašene prve Eko-škole u Srbiji

09.09.2013

Nacionalni savet za programe medjunarodne Fondacije za edukaciju za životnu sredinu (FEE programi) saopštio je danas da su tri škole u Srbiji dobile "zelene zastave" i proglašene "Eko-školama".

Dobitnici priznanja su Osnovna škola "Drinka Pavlović" iz Beograda, i vrtići "1001 radost" iz Beograda i "Pčelica" iz Šetonje.

Medjunarodni program "Eko-škole" predstavlja dopunu redovnom nastavnom programu obrazovnih institucija, koje djake i studente uče odgovornom upravljanju otpadom, uštedi energije i vode, zaštiti biljaka i životinja, odgovornom postupanju novcem i resursima, kao i ekološki odgovornom ponašanju za budućnost.

Odluka je doneta na sastanku Nacionalnog saveta za FEE programe, održanom 6. septembra, a ceremonija uručivanja "Zelenih zastava" biće dogovorene sa vrtićima i školom, kao i institucijama koje podržavaju program, dodaje se u saopštenju.

Više informacija o programu na sajtu Nacionalnog operatera za Srbiju - Ambasadora održivog razvoja i životne sredine (www.ambašadors-env.com).

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/5764-proglaene-prve-eko-kole-u-srbiji

Povratak...