f Osnivanje preduzeća Rezervati prirode Zrenjanin - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Osnivanje preduzeća Rezervati prirode Zrenjanin

11.09.2013

Članovi Gradskog veća u Zrenjaninu usvojili su danas Predlog Odluke o osnivanju Javnog preduzeća "Rezervati prirode Zrenjanin" koje će se brinuti o svim zaštićenim prirodnim dobrima u okolini bez obzira na staratelje i proceduru u kojoj se trenutno nalaze.

Javno preduzeće Rezervati prirode Zrenjanin bi trebalo da, pored ostalog, brinu o spomenicima prirode Županijski park, Beli dud u Belom Blatu, kao i o Specijalnom rezervatu prirode Carska Bara, Okanj Barom, parkovima prirode Rusanda i Srednje Potamišje i Specijalnim rezervatom prirode Ritovi donjeg Potisja.

Odluci o osnivanju tog javnog preduzeća prethodilo je usvajanje Analize opravdanosti u kojoj je navedeno da su brojni dokazi i pokazatelji da se zaštićena prirodna dobra koja se nalaze na teritoriji Zrenjanina, u veoma lošem stanju i da su neophodni aktivno učešće i hitna intervencija lokalne samouprave.

O predlogu odluke o osnivanju Rezervata prirode Zrenjanin konačno će se izjasniti i odbornici Skupštine na narednoj sednici, a gradonačelnik Ivan Bošnjak rekao je danas da je, u skladu sa zakonom, potrebno odrediti direktora i članove Nadzornog odbora, a zatim će se donositi i odluke o broju zaposlenih i finansijama.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/5774-osnivanje-preduzea-rezervati-prirode-zrenjanin

Povratak...