f Četvrti Beogradski festival cveća od 20. septembra - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Četvrti Beogradski festival cveća od 20. septembra

13.09.2013

Četvrti Beogradski festival cveća, koji je posvećen urbanoj ekologiji i novim perspektivama razvoja grada kao humanijeg mesta za život, održaće se od 20. do 22. septembra u parku Manjež, najavili su danas organizatori.

Jedna od centralnih tema festivala je kako da javni gradski prostori postanu dostupni deci i podrže njihov zdrav i kreativni razvoj, najavili su organizatori.

Koncept "Grad po meri deteta" razmatraće stručnjaci i profesionalci iz zemlje i inostranstva kroz debate i radionice 19. i 20. septembra u Kulturnom centru "Grad".

Festival će ponuditi raznovrstan program, stručna predavanja, dečje radionice, postavke izložbi, muzičke nastupe, prostore za opuštanje.

Istaknuto je da će park Manjež ponovo biti pretvoren u festivalske zone namenjene deci i odraslima da se kroz edukaciju i zabavu nauče o zaštiti životne sredine - Vrt VRTova, VRTić, IzVRTanje, OsVRT, VRToglavica, VRTeška, VRTlog, medju kojima je prvi put reciklažna stanica - DepoVRT.

Festival su podržali Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda, Gradsko zelenilo, Srbijašume, opština Savski venac i Turistička organizacija Beograda.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/beograd/5786-etvrti-beogradski-festival-cvea-od-20-septembra

Povratak...