f Evropska nedelja mobilnosti – „Bg voz” kao alternativni vid prevoza - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Evropska nedelja mobilnosti – „Bg voz” kao alternativni vid prevoza

17.09.2013

„Bg voz”, kao jedan od alternativnih vidova prevoza, jeste najefikasniji i najudobniji način da se prevezete na pravcima gde on funkcioniše, rekao je sekretar za saobraćaj Bojan Bovan prilikom promocije ove vrste saobraćaja u okviru Evropske nedelje mobilnosti.

– Naši partneri Delegacija Evropske unije u Srbiji, UNDP i Međunarodno udruženje za javni prevoz posvećuju punu pažnju ovoj kampanji kako bi se podigla svest sugrađana o zaštiti životne sredine. Mi ćemo u toku ove nedelje promovisati još neke vidove prevoza, sutra ćemo voziti bicikle, promovisaćemo i zone usporenog saobraćaja koje afirmišu pešački saobraćaj i zamoliti sugrađane da povremeno ne koriste svoje automobile. Ovo je za EU godina zaštite vazduha, tako da ovom kampanjom ističemo ono što je i najvažnije, a to je očuvanje životne sredine – istakao je Bovan.

Sekretar je pozvao sugrađane da koriste „Bg voz”, i dodao da vožnja od Tošinog bunara do Vukovog spomenika traje petnaestak minuta i da u njemu nema gužve.

„Bg voz” saobraća od Batajnice do Pančevačkog mosta, ima devet stajališta, sedam garnitura je u funkciji, a dve su rezervne. Dnevno se preveze oko 34.000 putnika, što je oko 40 odsto kapaciteta. 

Evropska nedelja mobilnosti počela je 16. septembra, a trajaće do 22. septembra i održava se pod sloganom „Čist vazduh – ti si na potezu”. 

Predstavnici Sekretarijata za saobraćaj će učestvovati u svim ostalim aktivnostima koje organizuju Delegacija EU u Srbiji i UNDP na temu alternativne mobilnosti i smanjenja aerozagađenja.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1568293

Povratak...