f Biciklistički put od Zrenjanina do Temišvara - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Biciklistički put od Zrenjanina do Temišvara

20.09.2013

Projektom se predviđa izgradnja 37 kilometara biciklističkog puta od Temišvara do granice Srbije, dok za deo kroz Vojvodinu, od granice do naselja Klek tek treba napraviti tehničku dokumentaciju.

Biciklistički put uz Begej od Zrenjanina do Temišvara biće izgrađena u sklopu zajedničkog projekta Grada Zrenjanina i partnera iz Rumunije – Uprave za vode Banata i Temišvarske županije.

Budući biciklistički put od 75 kilometara biće najkraća veza Zrenjanina i Temišvara, a celom dužinom će ići uz kanal Begej.

Gradska uprave Zrenjanina je danas saopštila da je izgradnja biciklističkog puta deo projekta za razvoj prekograničnog turizma, uz finansijsku podršku fonda IPA, programa prekogranične saradnje CBC Rumunija-Srbija.

Projektom se predvidja izgradnja 37 kilometara biciklističkog puta od Temišvara do granice Srbije, dok za deo kroz Vojvodinu, od granice do naselja Klek tek treba napraviti tehničku dokumentaciju. Od Kleka do Zrenjanina izgradnja biciklističkog puta je u završnoj fazi.

Predviđeno trajanje projekta je 18 meseci – počev od marta ove godine, do novembra 2014. godine.

Ukupna vrednost radova je procenjena na 2,3 miliona evra, od čega je Gradu Zrenjaninu namenjeno 246.295. Najveći deo tih sredstava je od IPA (209.350 evra), a Grad Zrenjanin će dati 36.944 evra.

Izvor: http://www.ekologija.rs/biciklisticki-put-od-zrenjanina-do-temisvara

 

Povratak...