f U čišćenje kanala u Sremu uloženo 105 miliona dinar - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

U čišćenje kanala u Sremu uloženo 105 miliona dinar

20.09.2013

Ovogodišnja ulaganja u izmuljenje i uklanjanje vegetacije na meliorativnim kanalima na teritoriji 17 mesnih zajednica u Sremu, na području Sremske Mitrovice, Rume i Iriga iznose 105 miliona dinara.

Najveća pojedinačna investicija u radovima je uređenje 14 kilometara dvonamenskog kanala Jaračka jarčina, koji je izuzetno značajan za ovaj deo Vojvodine. Za čišćenje i izmuljenje Jaračke jarčine kod Jarka izdvojeno je ukupno blizu 45 miliona dinara, a radovi su sporovedeni u dve mesne zajednice, Jarku i Hrtkovcima.

Kanal Jaračka Jarčina pripada slivu Kudoš. Osim kanala ovog sliva, u 2013. godini uređen je i jedan broj kanala sliva Čikas, zatim, Bosut, Vrtić, Popova bara i Manđelos – Petrovci, Istočno obodni i Istočno obodni Manđelos – Petrovci.

Radovi se finansiraju iz tri izvora – JVP "Vode Vojvodine", mesne zajednice i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dok je izvođač Vodoprivredno preduzeće "Hidrosrem" iz Sremske Mitrovice.

Izvor:http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/sremska-mitrovica/u-ciscenje-kanala-u-sremu-ulozeno-105-miliona-dinara_422892.html

 

Povratak...