f U Kragujevcu o zelenim savetima - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

U Kragujevcu o zelenim savetima

30.09.2013

Konsultativna radionica za unapređenje Modela Odluke za osnivanje Zelenih saveta u lokalnim samoupravama će se održati u prostorijama Arhus centra Kragujevac u  četvrtak 3. oktobra.

Konsultativna radionica će okupiti stručnjake iz organizacija civilnog društva, SKGO i drugih javnih institucija koje se, u okviru svojih aktivnosti, bave pitanjima životne sredine na lokalnom nivou, naročito građanskom participacijom i učešćem aktera koji nisu deo lokalne uprave u osmišljavanju, primeni i praćenju politike životne sredine na lokalnom nivou.

Konsultativna radionica se realizuje u okviru projekta “ConSENSus - partnerski pristup u kreiranju politike životne sredine”. Projekat izvodi konzorcijum koji čine: Beogradska otvorena škola, UNECOOP, Arhus centar iz Kragujevca i Centar za unapređenje energetske efikasnosti CEFIX iz Vršca.
 
Saradnici na projektu su Stalna konferencija gradova i opština - Svez gradova i opština Srbije, Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Klimatski savez (Climate Alliance) i Grad Vranje. Projekat se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA). 

Povratak...