f Uključite se u izradu Izveštaja o sprovođenju Arhuske konvencije u Srbiji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uključite se u izradu Izveštaja o sprovođenju Arhuske konvencije u Srbiji

03.10.2013

Iz resornog ministarstva podsećaju da svi zainteresovani do 5. oktobra mogu da pošalju predloge i informacije za koje smatraju da su značajne za drugi nacionalni Izveštaj o sprovođenju Arhuske konvencije u skladu sa obavezama koje Republika Srbija ima kao članica Konvencije.

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine pokrenulo je postupak izrade drugog nacionalnog Izveštaja o sprovođenju Konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine (Arhuska konvencija), u skladu sa obavezama koje Republika Srbija ima kao članica Konvencije („Službeni glasnik RS”, broj 38/09).

 

Radi detaljnijeg informisanja o sadržaju Izveštaja i efikasnijeg rada, na internet adresi: http://www.merz.gov.rs/cir/dokumenti/formular-za-izvestaj-o-primeni-arhuske-konvencije nalizi se formular za izradu Izveštaja. Tekst Arhuske konvencije može se preuzeti na adresi:

http://www.merz.gov.rs/cir/dokumenti/zakon-o-potvrdjivanju-arhuske-konvencije.

Mole se svi zainteresovani subjekti (organi javne vlasti, udruženja, javnost, preduzeća, druga domaća i strana pravna lica i preduzetnici, naučne i stručne organizacije i druge javne službe) da predloge i informacije za koje smatraju da je potrebno da budu uneti u Izveštaj ili da se posebno naglase, pošalju do 5. oktobra 2013. godine na e-mail adresu: tina.janjatovic@merz.gov.rs

Svi predlozi i informacije koji do pomenutog datuma budu poslati biće prosleđeni radnoj grupi za izradu drugog nacionalnog Izveštaja o sprovođenju Arhuske konvencije.


Planirano je da se nakon izrade radne verzije, Izveštaj stavi 30 dana na uvid.

S poštovanjem,

Arhus centar Subotica.

 

Povratak...