f “Mlada stabla za mlade ljude" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

“Mlada stabla za mlade ljude"

07.10.2013

Povodom dečije nedelje, održava se akcija sadnje mladih stabala drveća pod nazivom “Mlada stabla za mlade ljude” u periodu od 14. do 25. oktobra tokom koje će sadnice biti posađene u 6 odabranih subotičkih obdaništa, kao i u Domu za decu Kolevka.

Obdaništa koja će biti uključena u akciju nalaze se u naseljima Prozivka (Sandra Marjanović), Gat (Zeka), Mali Bajmok (Hajdi), Palić (Kekec), Majšanski put (Maštalica) i Centar (Kekec). Akciju sprovode članovi neformalne grupe građana “Drvo po drvo” koji će pored sadnje, tokom akcije organizovati i edukativni program sa mališanima kako bi im približili i upoznali ih sa ovom tematikom i podstakli ih da od melena razviju pozitivan i konstruktivan odnos prema životnoj sredini.

Ideja za akciju nastala je na seminaru mađunarodne organizacije “Balkans let’s get up!” koja spaja mlade ljude širom balkana, uči ih pisanju i upravljanju projektima i motiviše da čine pozitivne promene u svojoj lokalnoj zajednici.

Akciju su podržali: Grad Subotica, Kancelarija za mlade, rasadnika Džambula, Skala Green, Politehnička škola Subotica, Dom za decu ometenu u razvoju Kolevka, P.U. Naša radost, udruženja građana “Spot” i “Photo walkers” Subotica.

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/mlada-stable-za-mlade-ljude-id17030.html

Povratak...