f Gregorčić: Imam sve dozvole - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Gregorčić: Imam sve dozvole

01.11.2013

Povodom priloga koji je emitovan u sredu, vlasnik firme “Dado metal”, Dalibor Gregorčić demantovao je tvrdnje komšija da zagađuje okolinu i da je reč o auto otpadu. Gregorčić dalje objašnjava da ima sve dozvole  i da su stručnjaci Zavoda za javno zdravlje merili kvalitet vazduha, zemljišta i nivo buke i nije bilo nepravilnosti. Pokrajinski inspektor za životnu sredinu kaže da je dva puta u oktobru išao u kontrolu i operater je postupao po njegovom rešenju.

Operater ima integrisanu dozvolu za  transport, skladištenje,  sakupljanje i tretman metala. On kaže da ne koristi hemikalije i da se bavi neopasnim otpadom za šta ima uredne dozvole. Demantovao je  i tvrdnju da su se komšiji osušile voćke, jer on navodno zagađuje okolinu, pošto se zasadi nalaze sa druge strane objekta.

 

Pokrajinski inspektor za životnu sredinu i održivi razvoj kaže da je imao nekoliko prijava od strane građana na operatera i u skladu sa tim izašao na teren. Utvrdio je da se operater bavi upravljanjem neopasnog otpada.

Merenje sastava aerosedimenata i ukupnih suspendovanih čestica u ambijentalnom vazduhu izvršena su u skladu sa  Uredbom  o graničnim vrednostima emisija zagađujućih materija u vazduh ,  a merenje nivoa komunalne buke u  skladu sa Zakonom o zaštiti od buke i  Pravilnikom o dozvoljenom nivou buke u životnoj sredini. Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje nema odstupanja od zakonom propisanih ograničenja.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/ekonomija/gregor-i-imam-sve-dozvole

 

Povratak...