f Dan otvorenih vrata sutra u pogonu za reciklažu na Adi Huji - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Dan otvorenih vrata sutra u pogonu za reciklažu na Adi Huji

14.11.2013

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” organizuje sutra od 10 do 15 časova Dan otvorenih vrata na pogonu „Otpad” na Adi Huji u Višnjičkoj bb. Cilj akcije je da se sugrađanima, prvenstveno najmlađima, omogući da vide i iz prve ruke saznaju na koji način se obrađuje reciklabilni otpad koji se odlaže u okviru akcije ,,Eko-kesa – za čistiji grad”.

Zainteresovani sugrađani moći će da uđu u sam pogon i posmatraju na koji način pokretne trake automatski razvrstavaju reciklabilni PET, MET, tetrapak i ALU otpad i kako se na kraju procesa smeće balira i priprema za poslednju fazu, samu reciklažu. Takođe, zaposleni u pogonu će se truditi da posetiocima budu na usluzi i objasne specifičnosti i pojedinosti svog posla.

„Čistoća” je tokom ove godine po uzoru na veće evropske gradove posvetila veliku pažnju reciklaži i očuvanju životne sredine. Edukativna predstava „Prljavo ili čisto – nije isto” odigrana je u nekoliko desetina osnovnih škola u Beogradu, a akcija ,,Eko-kesa – za čistiji grad”, u okviru koje se za učešće do sada prijavilo 18.000 domaćinstava, proširena je na deset beogradskih opština. To su samo neki od primera pozitivne saradnje „Čistoće” i sugrađana koja će biti nastavljena i u 2014. godini.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1575048

Povratak...