f Vikend seminar „Sam svoj solarni majstor 2“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Vikend seminar „Sam svoj solarni majstor 2“

06.12.2013

Pokret gorana Novog Sada organizuje vikend seminar Sam svoj solarni majstor, u Ekološkom centru Radulovački tokom vikenda 14. i 15. decembra.

Vikend seminar Sam svoj solarni majstor je idealna prilika za sve zainteresovane iznad 18 godina, koji imaju želju da nauče kako da sačuvaju zdravu životnu sredinu i kako se štedi i proizvodi električna enegija, ali i da steknu praktične veštine potrebne za  samostalnu izradu i primenu obnovljivih izvora energije sa akcentom na solarnu energiju.

Nakon uvodnog predavanja o obnovljivim izvorima energije i procesu dobijanja električne energije od energije Sunca, uslediće grupni praktični rad, uz stručno vođstvo, kroz ceo proces sastavljanja mini solarne elektrane. Nakon identifikacije preferencija, prethodnog predznanja po prilagodjenom programu neformalnog i informalnog obrazovanja biti upoznati sa osnovnim principima metodama i tehnikama enegetika,izvora energije,načinu prenosa distribucije i skladištenja električne energije kroz niz pokaznih vežbi,samostalno i u grupama,ovaladaće tehnikama korišćenja električnog alata, mernih instrumenata i regulacione opreme koja se koristi prilikom implementacije fotonaponskog sistema. Kruna obuke će biti njihov samostalan rad u grupama gde će imati zadatak i cilj da na osnovu prethodnog stečenog znanja uz stručnu pomoć i nadzor realizuju helio elektranu snage 200w, podese parametre i prate njen rad.

Pokret gorana Novog Sada već dve godine organizuje ovaj vid edukacija, a ovog puta mogu da se prijave svi zainteresovani stariji od 18 godina koji cene životnu sredinu i žele da nauče praktične veštine na temu sastavljanja mini solarne elektrane i to popunjavanjem aplikacionog formulara (koji mogu preuzeti sa sajta www.pokretgorana.org.rs) i slanjem na e-mail adresu office@pokretgorana.org.rs.

Kotizacija za učešće iznosi 4.500,00 dinara, a u cenu su uračunati program edukacije, stručni predavači, sav potreban materijali alat, smeštaj, ishrana i organizacija.

Izvor: http://www.ilovenovisad.com/2013/12/06/vikend-seminar-sam-svoj-solarni-majstor-2-2/

Povratak...