f Zabrinjavajući broj nelegalne seče stabala - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Zabrinjavajući broj nelegalne seče stabala

10.12.2013

Bespravna seča stabala na teritoriji grada Subotice poprima ozbiljne razmere. Gradonačelnik Maglai upozorava da će protiv svih osoba koje budu uhvaćene u nelegalnoj seči drveća biti podnete odgovarajuće pravne mere.

Uzimajući u obzir činjenicu da je broj nezakonitih seča drveća enormno porastao i da je, samo u Bajmoku, u poslednja četiri dana nelegalno posečeno i odneto čak 50 stabala bagrema u vetrozaštitnom pojasu Bajmok – Madaraš, gradonačelnik Subotice Jene Maglai apeluje na sve građane koji protivzakonito seku stabla da to ne čine i najavljuje da će grad Subotica podneti Policijskoj upravi Subotica odštetni zahtev o načinjenoj šteti od strane NN lica.

Odštetni zahtev o načinjenoj šteti od strane NN lica utvrđen je od strane Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica i Policijske uprave Subotica – Odeljenje u Bajmoku, a na osnovu prijave Poljočuvarske službe.

Gradonačelnik Jene Maglai upozorava da će protiv svih osoba koje budu uhvaćene u nelegalnoj seči drveća biti podnete odgovarajuće prekršajne ili krivične prijave.

Izvor:http://www.subotica.com/vesti/zabrinjavajuci-broj-nelegalne-sece-stabala-id17782.html

 

Povratak...