f Održan prvi konstitutivni sastanak projektnog odbora za realizaciju Projekta nova regionalna deponija - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Održan prvi konstitutivni sastanak projektnog odbora za realizaciju Projekta nova regionalna deponija

17.12.2013

Dana 17.12.2013. godine u 12 časova u zgradi Gradske uprave grada Pančeva održan je prvi konstitutivni sastanak projektnog odbora za realizaciju Projekta nova regionalna deponija u gradu Pančevo.

U cilju sprovođenja Projekta "Nova Regionalna deponija u Pančevu" koji finansira Švedska agencija za razvojnu saradnju - Sida u okviru Programa podrške infrastrukturnim projektima u oblasti zaštite životne sredine 
Projekat realizuje Projektni Odbor sastavljen od predstavnika Grada Pančeva i Opštine Opovo, JKP „Higijena“ Pančevo, IMG), Odeljenja za upravljanje projektima Ministarstva, Odeljenja za upravljanje otpadom Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.
Švedski razvojni fond preko svojih zastupnika IMG-a ulaže u sanaciju i opremanje tela deponije 517 hiljada evra. Grad Pančevo ima obavezu da uloži 15 miliona dinara, što je projektovano ove godine. U septembru – oktobru, najkasnije za godinu dana, deponija bi trebalo da proradi opremljena. Posle toga ostaje da Grad Pančevo dovrši svoju obavezu, odnosno izgradi pristupni put deponiji. Za taj posao će Pančevo imati rok od godinu dana, tako da već negde sledećeg septembra ili oktobra, nova deponija treba da proradi.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...