f Otvoren centar za sakupljanje u Kikindi - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Otvoren centar za sakupljanje u Kikindi

27.12.2013

U okviru kompanije A.S.A. Kikinda, danas je zvanično otvoren prvi “Centar za sakupljanje” na teritoriji opštine Kikinda, a u okviru kojeg će građani moći da odlažu čvrst otpad, kao i papir, pet ambalažu za dalju reciklažu.

Projekat Centra realizovan je u saradnji sa opštinom Kikinda. U nastojanjima da kikindska deponija i faktički profunkcioniše kao jedina regionalna deponija u Vojvodini, opštini Nova Crnja predat je na korišćenje kamion za sakupljanje smeća kao početak saradnje kompanije A.S.A. Kikinda i opštine Nova Crnja.
Otvaranje Centra za sakupljanje, A.S.A Kikinda izlazi u susret građanima kikindske Opštine i upotpunjuje rad u planiranoj strategiji upravljanja otpadom. Odlaganjem kartona, papira i pet ambalaže, biće refundirani redovni računi za odnošenje nsmeća. Nažalost, kao jedina regionalna deponija u Vojvodini, kikindska deponija ni za proteklih sedam godina nije uspela da i faktički profunkcioniše kao – regionalna.

Opštini Nova Crnja predat je na korišćenje kamion za sakupljanje otpada kao početak saradnje kompanije A.S.A. Kikinda i opštine Nova Crnja, kao i najave priključenja te opštine kikindskom regionu za upravljanje otpadom.

Primenjeni standardi u odlaganju i deponovanju otpada, kao i zaštiti životne sredine su standardi na nivou Evropske unije – tvrde u kompaniji A.S.A.

Brojne polemike o ugovoru Opštine Kikinda sa kompanijom A.S.A, kao i činjenica da tokom proteklih godina nije učinjeno mnogo na sklapanju ugovora sa opštinama iz okruženja koje bi se pridružile projektu regionalne deponije, koštalo je na kraju – građane Kikinde.

Pored Nova Crnja, u projekta bi se, prema najavama, mogle uključiti i opštine Ada, Bečej, Novi Bečej. Razgovori će biti intenzivirani već s početkom naredne godine.

Izvor:http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/kikinda/otvoren-centar-za-sakupljanje-u-kikindi_448664.html

Povratak...