f „Sat za našu Planetu“ 2011. - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

„Sat za našu Planetu“ 2011.

26.03.2011

Ljudi širom sveta su, 26. marta u 20:30 časova isključili svetla na jedan sat kako bi pokazali kako radeći zajedno možemo napraviti pomak u borbi protiv klimatskih promena. Inicijativu je predvodila jedna od najvećih svetskih organizacija za zaštitu prirode WWF. Po prvi put akciji se pridružila i Srbija.

Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj se po treći put, zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku i mineralne sirovine, Ministarstvom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije, Kabinetom potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije, Sekretarijatom za zaštitu životne sredine grada Beograda, Gradska uprava za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada, SKGO i drugim organizacijama i pojedincima, aktivno uključio u organizaciju akcije u 2011. godini i pružio punu podršku njenoj realizaciji.    

Akciji su se u 2011. godini priključile i sledeće opštine i gradovi sa teritorije AP Vojvodine: Alibunar, Apatin, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Vršac, Zrenjanin, Irig, Kanjiža, Kikinda, Kovin, Novi Sad, Pančevo, Ruma, Sombor, Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci i Šid, koji su isključivanjem dekorativne rasvete na trgovima i gradskim kućama pokazali podršku i učestvovali u akciji u 2011. godini.

izvor:

http://www.eko.vojvodina.gov.rs/index.php?q=node/876

Povratak...