f Poklon izložba u okviru kampanje „Razvrstati smeće nije umeće” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Poklon izložba u okviru kampanje „Razvrstati smeće nije umeće”

17.10.2012

Portal Budi Eko Fin-a, u okviru kampanje „Razvrstati smeće nije umeće“, u saradnji sa umetnikom Mihailom Karanovićem-Belim poklanja Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” sa domom učenika u Novom Sadu skulpturu od otpada i info tablu o skulpturi pod nazivom „BLACKLIGHT#2“.
 
Pozivamo Vas da nam se pridružite na otvaranju date izložbe u holu izložbenog prostora na prvom spratu Inkluzivno kreativnog centra ŠOSO „Milan Petrović” (ulica Bate Brkića bb, Novi Sad), u petak 19. oktobra 2012. godine sa početkom u 12 časova.
 
Posetioci će imati priliku da vide kreativnu upotrebu otpada, odnosno golubove napravljene od tekstila, najlona, kartona, papira, aluminijuma i drugih materijala. Kampanja „Razvrstati smeće nije umeće“ ima za cilj da skrene pažnju građanima da otpad nije đubre već sirovina i da svako može na jednostavan način da razvrstava otpad i reciklira ga.
 
Takođe, ovom prilikom firma Greentech Novi Sad koja se bavi reciklažom PET ambalaže pokloniće Školi jedan kontejner za prikupljanje ove vrste otpada. Na taj način Škola će pored reciklažnog centra za elektronski i električni otpad imati i dodatni prostor za odlaganje PET ambalaže.
 
Na izložbi će govoriti:
  • Mr Slаvicа Маrkоvić- dirеktоrkaŠОSО „Мilаn Pеtrоvić“ sa domom učenika
  • Mihailo Karanović - Beli- umetnik, donator skulpture
  • Kristina Cvejanov - PR kompanije Greentech, Novi Sad 
  • Ivan Ivanović- osnivač portala Budi Eko Fin-a
Otvaranje izložbe biće upotpunjeno muzičkom pratnjom učenika Škole „Milan Petrović” koji će odsvirati dve numere na specijalnim instrumentima prilagođenim osobama sa posebnim potrebama.
 
Svi posetioci izložbe dobiće na poklon biorazgradivu torbu-novčanik sa logotipom kampanje, hemijsku olovku od recikliranog papira i biorazgradive plastike, edukativni flajer rađen na recikliranoj hartiji sa kratkim uputstvom o pravilnom razvrstavanju otpada, kao i katalog o skulpturi i umetniku takođe rađen na recikliranoj hartiji.
 
Povodom izložbe biće organizovan prigodan koktel u holu izložbenog prostora.
 
Pozivamo Vas da podržite naše aktivnosti u cilju promocije reciklaže i podizanja ekološke svesti o potrebi razvrstavanja otpada i očuvanja životne sredine.
 
Portal Budi Eko Fin-a
Ivan Ivanović
063 741 56 14
Izvor: http://www.budiekofin.com/novosti/91/Poklon_izlozba_u_okviru_kampanje_Razvrstati_smece_nije_umece

Povratak...