f Predstavnici OEBS-a u poseti državnom sekretaru Milani Rakić - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Predstavnici OEBS-a u poseti državnom sekretaru Milani Rakić

11.10.2012

Državni sekretar Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milana Rakić, primila je delegaciju Misije OEBS-a  u Republici Srbiji, na čijem čelu je bio šef Odeljenja za demokratizaciju Jan Lunberg.

Državni sekretar Milana Rakić upoznala je predstavnike Misije sa radom Ministarstva, pozitivnim pravcima kretanja za koje se zalaže, kao i projektima koje realizuje u saradnji i uz finansijsku pomoć Evropske unije, a čiji je  cilj razmena iskustava dobre prakse.

“Vizija naših projekata je zaštita prirodnih resursa kroz formiranje prirodnjačkog muzeja u kojem bi značjan deo zauzimala i postavka geoloških eksponata, a koji bi se nalazio u Geološkom zavodu. Na taj način mi bismo ujedno doprineli razvoju  kulturnih, ekoloških i turističkih potencijala naše zemlje“, rekla je Rakić.

Državni sekretar  je posebno  izrazila spremnost Ministarstva da nastavi započete projekte, kao i otvorenost za svaku novu inicijativu.

Ono u čemu su se dve strane saglasile jeste potreba uključivanja civilnog društva u procese odlučivanja o pitanjima  koja se na  njih direktno odnose  i  dostupnost  informacija  u procesu  demokratizacije.

Po završetku susreta, izrazili su spremnost da će se  saradnja negovati i u narednom periodu.

Izvor: http://www.ekoplan.gov.rs/predstavnici-oebs-a-u-poseti-drzavnom-sekretaru-milani-rakic/#more-1360

Povratak...