f Uklonjena deponija sa ulice - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uklonjena deponija sa ulice

19.10.2012

Mesna zajednica Novi Grad, uz finansijski pomoć Fonda za zaštitu životne sredine, konačno se rešila divlje deponije koja je godinama bila na početku ulice Bože Šarčević. Na inicijativu mesne zajednice deo gde je bila deponija, iako su na tom mestu stajali kontejneri, sada je uređen, a divlja deponija očišćena. Kontejneri su sada smešteni na novo asfaltirani deo koji je ograđen, a na meštanima ostaje da vode računa o tome da smeće bacaju unutar kontejnera, a ne pored, kao do sada.

Ovako je do nedavno izgledao početak ulice Bože Šarčević. Iako su ovde stajali kontejneri, pored njih se redvno odlagalo smeće. I ne samo smeće, nego i stari nameštaj, garderoba, trule veš mašine i druge dotrajale stvari. Danas je prizor skroz drugačiji.

Rukovodstvo mesne zajednice je zatražilo od Fonda za zaštitu životne sredine finansijska sredstva kako bi uredili ovaj zaista ružan deo, koji je upadao u oči svima koji su prolazili ovom, inače uređenom, mesnom zajednicom. 

Sada kada je sve uređeno, na meštanima ove, ali i ostalih mesnih zajednica, koji su ovde redovno odlagali smeće, ostalo je da uredno odlažu otpatke.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/uklonjena-deponija-sa-ulice

Povratak...