f "Arhuska konvencija izazovi u praksi" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

"Arhuska konvencija izazovi u praksi"

26.11.2012

Pozivamo Vas da prisustvujete predavanjima na temu: "Arhuska konvencija izazovi u praksi" koja će se održati 29. novembra 2012. godine (četvrtak) sa početkom u 14 časova u Ljutovu, Čikerijska 28 i sa početkom u 17 časova u Bajmoku, na adresi Trg Maršala Tita 1. 

Seminari se održavaju u okviru projekta „Mladi protiv otpada“, koji realizuje Udruženje TERRA’S u saradnji sa Regionalnim Arhus centrom Subotica, a podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini. 

U cilju promocije Zakona o potvrđivanju konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine, Arhuska konvencija, projektom je predviđena edukacija mladih u ruralnim područjima. S obzirom da se o ovom Zakonu veoma malo zna, namera organizatora je pružiti osnovne saznanja kako bi se mladi informisali o tome da sami ili udruženi mogu pravnim putem rešiti ekološki problem. Ovom prilikom biće predstavljen i rad Regionalnog Arhus centra Subotica, a učesnici upoznati o mogućnostima korišćenja njegovih usluga. Takođe, imaće priliku da daju konkretne predloge i iskažu svoja očekivanja i potrebe vezane za njegov rad.   

Namera je da se ovim projektom kroz eko patroliranje i seminare utiče na podizanje nivoa svesti mladih s ciljem  pokretanja aktivizma na polju zaštite životne sredine, popularizuje Zakon o Arhuskoj konvenciji i ukaže na problem otpada kao ozbiljnog zagađivača.

Povratak...