f Promocija međunarodnih volonterskih kampova - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Promocija međunarodnih volonterskih kampova

18.05.2012

Grupa volontera Pokreta gorana Vojvodine posetila je 12-og aprila Kancelariju za mlade u Temerinu i u neformalnoj atmosferi predstavila mladim ljudima iz Temerina ovogodišnju ponudu međunarodnih kampova i detaljno ih upoznala sa čitavom procedurom prijavljivanja. Pokret gorana Vojvodine u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, kao i svake godine, šalje sve zainteresovane volontere na internacionalne volonterske radne i edukativne kampove širom sveta.

Aktivisti Pokreta gorana Vojvodine i Pokreta gorana Novog Sada, upoznali su, takođe, omladince iz Temerina sa poljima delovanja ove dve orgaizacije i sa konceptom energetski efikasne zgrade hostela „Ekološkog centra Radulovački”. Posle razgovora sa zadovoljnim domaćinima utvrđeno je i nekoliko prilika za buduću saradnju.

Sledeće stanice za promociju i upoznavanje sa kampovima su Škola u prirodi – Letenka, 20-og aprila, i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, 22-og aprila, gde će se na sličan način svi zainteresovani moći više informisati o mogućnostima za kratkoročno volontiranje širom planete.

Povratak...