Po rečima direktorice ugostiteljskog objekta Majkin salaš, Ivane Gabrić, ovo preduzeće nastavlja sa odgovornim I društveno korisnim poslovanjem. U prilog tome govori današnje zvanično puštanje u rad biološkog prečistača. Instalacija uređaja koji otpadne vode prečišćava tj. razgrađuje pomoću bakterija I kiseonika čiji je rezultat prečišćena voda po propisanim standardima, ističe Majkin salaš kao jedno od ekološki odgovornih preduzeća u našem gradu.
“ Majkin salaš će nastaviti sa svim aktivnostima koje će doprineti poboljšanju kvaliteta usluga koje se pružaju u njegovim ugostiteljskim objektima.” – rekla je Ivana Gabrić , dir D.o.o. Majkin salaš I podsetila da je ovo preduzeće među prvima još 2011 godine uvelo standard ISO 22000 koji je predviđen za ugostiteljstvo u Evropskoj uniji, a uskoro će biti obavezujući i za sve u Srbiji.
Proces koji rezultuje prečišćenom vodom po svim standardima traje od 3 do 6 nedelja, za vreme kojih biološki prečistač otpadnih voda treba da ima kontinualno opterećenje dotoka onečišćene vode.
“Razgradnjom nečistoća uz pomoć bakterija i kiseonika koji se dodaje, dešava se proces gde kao recipijent iz uređaja izlazi prečišćena voda.”- kaže Stanislav Pacal, direktor ORYX-CZ