f AC SU - Saopštenje Arhus centra Subotica - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

AC SU - Saopštenje Arhus centra Subotica

07.02.2014

Nakon prezentacije "Kompleksan program uklanjanja sedimenta iz jezera Palić sa paralelnim zatvaranjem gradske deponije" koja je u Regionalnom Arhus centru Subotica  održana u ponedeljak, 3. februara, usledeli su brojni komentari naših sugrađana sa predlozima oko sanacije jezera Palić.

Anonimna osoba nam je skrenula pažnju na različite metode sanacije, te poslala linkove: http://www.clean-flo.com/videos/see-how-it-works/ i http://www.youtube.com/watch?v=ofLTzfwY2pg koje smo prosledili članovima Radne grupe za sanaciju jezera Palić i Ludaš, među kojima je i Mišel Rohman, savetnik u JP „Park Palić“. Njegovo je mišljenje da su ponuđeni načini sanacije dobri, ali jako skupi, a da je IV sektor prevelik za ovu metodu. Smatra da se na taj način ne rešavaju uzroci problema, jer kad se prestane sa upumpavanjem vazduha u vodu, jezero se posle par nedelja, vraća u prvobitno stanje. Koliko brzo se postigne pozitivan efekat na početku, toliko brzo će se kvalitet vode vratiti na staro.

Koristimo priliku da obavestimo građane i stručnu javnost da su na skupove koje organizuje Arhus centar dobrodošli svi koji žele da iznesu svoj stav, mišljenje ili daju predlog na teme koje se prezentuju. Takođe, se mogu prijaviti Arhus centru i dogovore oko organizacije predstavljanja njihovih idejnih projekata za rešavanje različitih ekoloških problema.

Pozivi na skupove se redovno objavljuju na web strani www.aarhussu.rs, facebook strani Arhus centar Subotica (https://www.facebook.com/pages/Arhus-Centar-Subotica-oficijalna-stranica/145829392148854?ref=br_rs), kao i u sredstvima javnog informisanja.

S poštovanjem,

Arhus Tim

 

 

 

Povratak...