f Mladi eko aktivisti dobili nagrade - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Mladi eko aktivisti dobili nagrade

13.02.2014

Kancelarija za mlade u Kruševcu je danas dobila nagradu Evropskog omladinskog centra "Zeleni pečat", kao najaktivnija u Srbiji u zaštiti životne sredine.

Nagradu "Zeleni aktivista", za najistaknutijeg mladog aktivistu ekologije u Srbiji, dobila je profesorka bilogije iz Sombora Ena Horvat.

Predsednik Evropskog omladinskog centra Miloš Milenković kazao je na svečanosti u Beogradu da je cilj nagrada, koje su ove godine dodeljene prvi put, da podstaknu, promovišu i motivišu pozitivne aktivnosti mladih u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji.

Na konkurs za nagrade, raspisanom decembra prošle godine, stiglo je 11 prijava kancelarija za mlade i 22 prijave mladih aktivista.

Kancelarija za mlade iz Kruševca, koja se, po oceni žirija i publike koja je glasali preko interneta, najviše zalagala za principe zaštite životne sredine dobila je i opremu vrednosti od 1.000 evra, dok je Ena Horvat dobila profesionalni fotoaparat vrednosti 500 evra.

Nagradni konkurs je organizovan kroz projekat "Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji", koji su, pored Evropskog omladinskog centra, podržali i Centar za ekonomiju, politiku, ekologiju i razvoj i Srpski centar za ekoloska istraživanja.

Podršku konkursu dala su i minisatrstva omladine i sporta, i energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Projekat je sproveden uz podršku Regionalnog centra za životnu sredinu, zajedno sa Švedskom agencijom za medjunarodnu razvoj i saradnju.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/6390-mladi-eko-aktivisti-dobili-nagrade

Povratak...