f Mali: Nastavićemo da razgovaramo s građanima i rešavamo probleme - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Mali: Nastavićemo da razgovaramo s građanima i rešavamo probleme

24.02.2014

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali i ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović drugi put ovog meseca primili su građane, koji su mogli da im iznesu svoje probleme, postave pitanja i daju sugestije. Prema rečima Siniše Malog, ovakva praksa nastaviće se i ubuduće jer je veoma značajno da se s građanima razgovara, a njihovi problemi reše. 

– Građanima znači da se njihovi problemi čuju, te da se i nađe način da se oni reše. Upravo zbog toga smo i tu. Podsetiću da smo pre petnaestak dana, na prvom ovakvom sastanku, razgovarali sa žiteljima naselja Radiofar, kojima je najbliža autobuska stanica bila udaljena oko dva kilometra. Zbog toga je uspostavljenja nova linija javnog gradskog prevoza 613 koja sada opslužuje to naselje i saobraća do Novog Beograda. Sada ne samo da hiljadu i po ljudi ima način da dođe do grada, nego i šezdesetak studenata i đaka može da dođe do svojih škola i fakulteta. To je samo jedan od primera kako ovakvi razgovori mogu da imaju rezultata i zato ćemo s takvom praksom i nastaviti – rekao je Mali. 

On je dodao da je obaveza grada da odgovara na potrebe građana i da im rešava svakodnevne probleme. Zorana Mihajlović je naglasila da je ovakav vid kontakta praksa u ministartsvu i da je do sada realizovana sedamnaest puta.

– Problemi se tiču uglavnom komunalnih poslova, električne energije, životne sredine, legalizacije. Važno je to što je nekoliko stvari koje su definisane kao važni problemi prilikom prethodnog susreta sa građanima, grad rešio – rekla je Zorana Mihajlović. 

S građanima su razgovarali i sekretari i zamenici Gradske uprave o pitanjima iz oblasti komunalnih poslova, urbanizma, saobraćaja, obrazovanja i dečje zaštite, zdravstva, legalizacije, sporta, javnog prevoza, kao i pomoćnici ministra i direktori više komunalnih gradskih preduzeća.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1587855

Povratak...